RJ | ||
Närproducerat | ||
Öppna landskap | ||
Varsam hantering | ||
Djuren fraktas max 2 timmar till slakteriet. Allt sker utan stress och djuren hanteras varsamt. | ||
Smakrikt | ||
Hängmörat kött har hängt i kyla i ca 14 dagar. Då blir köttet mört och smakrikt. 12-14% vatten försvinner i processen och därmed mer kött i vikten än det vakummörade. | ||
Butiken i Varekil | ||
I butiken i Varekil möter man vänlig personal som ger goda råd och inspiration till kokkonsten. Även en glad amatör kan få maten att smaka så gott. Det är ju råvarorna det hänger på. ;-) | ||
Tillbehör | ||
Töllås fårgård på Orust tillverkar marmelad, sylt, gelé och chutney som säljs i RJ:s butik. Där finns även kryddblandningar och annat att nosa runt bland när man har vägarna förbi Varekil. | ||